אוכל בטיול בניו זילנד מהווה מרכיב חשוב כבכל טיול אחר. אפשרויות האוכל מגוונות מאד והבחירה תהיה בדרך כלל בהתאם לתקציב. האוכל הניו זילנד מבוסס בעיקרו על המטבח האנגלי. דגים, בשר חזיר , בקר וכבש הם המרכיבים העיקריים של המטבח הניו זילנדי. הירקות בניו זילנד יקרים בהשוואה לבשר כך שברוב המקרים יעדיפו לאכול סטייק בקר על פני סלט או תבשיל ירקות. המאכלים הנפוצים ביותר בניו זילנד הם הפיש אנד צ'יפס, המבורגר בלחמניה, פאי בשר ומטוגנים למינהם. הגאווה הגסטרונומית של הניו זילנדים היא לא ספק פאי הבשר. פאי הבשר הוא למעשה עוגת פאי קטנה ואישית הממולאת בבשר בצורות שונות במקום בפרי מתוק. הפאיים המפורסמים נמכרים בכל מזנון, תחנת דלק, סופרמרקטים כשהם ממוקמים בתוך ארון חימום מיוחד. המחיר מאד זול (2-5 דולר) וללא ספק מאד משביע וטעים! מומלץ להיכנס למאפיות מקומיות ולנסות את הפאיים בהכנה ביתית שכמעט תמיד יהיו יותר טעימים מהפאיים הנמכרים בחנויות ובתחנות הדלק. מבנה הארוחות של הניו זילנדים דומה למבנה הארוחות האנגלי כאשר פותחים את היום בארוחת בוקר גדולה הכוללת בשר (בייקון, נקניקיות), ביצים וירקות. ארוחת הצהריים היא בעצם חטיף (snack) כלשהו כאשר בדרך כלל מספקים בפאי בשר כלשהו, לאחר מכן יש את תה אחר הצהריים והארוחה הגדולה של היום היא בערב. לרוב תתקלו במקומיים אוכלים את ארוחת הערב מסביב לשולחן הבר בי קיו בחגיגת בשר שלא נגמרת, תצפו להזמנה ואל תחשבו פעמים אם להצטרף או לא. בניו זילנד נמכר ברשתות השיווק בשר צבי במחירים די נמוכים. מומלץ מאד לנסות את הבשר שבארץ ישראל מוגש בעיקר במסעדות יוקרה. הגלידות הניו זילנדיות ידועות בעולם כולו. ישנם עשרות טעמים וביניהם כמה טעמים ייחודים לניו זילנד ולאיזור דרום הפסיפיק. דוכני הגלידה נמצאים בכל מקום והנורמה המקובלת היא להעמיס את הגביעים בכמה שיותר גלידה עד כדי קריסה כמעט. המחירים מצחיקים ממש ובעבור דולר וחצי תקבלו המון המון גלידה. טעם מומלץ וייחודי הוא ההוקי פוקי.
שתייה בניו זילנד
הניו זילנדים אוהבים לשתות והרבה. למעשה שתיית אלכוהול (בירות בעיקר) טבוע עמוק בתרבות הניו זילנדית ומהווה אפילו חלק בלתי נפרד משגרת היום יום. ניו זילנדי ממוצע יחזור מהעבודה בשעות הערב המוקדמות ובמקום ללכת הביתה הוא ילך קודם לפאב השכונתי, ישתה כעשרים בירות ויחזור הביתה. בעיירות הקטנות הפאב של העיירה מהווה מקום מפגש לכל אנשים העיירה (כולל ילדים וזקנים) ולא פעם נתקלים בכל אנשי העיירה נמצאים יחדיו באותו הפאב, שותים, רוקדים ונהנים. הבירות הן כמובן המשקה הנצרך ביותר וניו זילנד נחשבת לאחת המדינות המובילות בעולם בצריכת בירה לנפש. רוב הבירות הנמכרות בניו זילנד הן בירות ניו זילנדיות מקוריות כאשר ישנן בירות שנפוצות במיוחד באזור מסוים (רד לאיון באוקלנד, קאנטברי בכרייסצרץ, מונטיס בחוף המערבי וכו…). מחירי האלכוהול נמוכים יחסית למחירים בארץ כאשר קצת פחות מחצי ליטר (פיינט בעגה המקומית) תעלה בין 2-5 דולר.
מבשלות הבירה המקומיות פזורות בערים השונות ומציעות סיורים במבשלה וטעימות של סוגי הבירות המיוצרות במבשלה. הסיורים זולים יחסית (בסביבות 10 דולר לאדם) וצורכים בהם כמויות בירה נכבדות… מי שלאו דווקא אוהב בירות יוכל להסתפק בסוגי אלכוהול אחרים הנפוצים ברוב הפאבים, אך צריכתם לא גדולה והברמן יסתכל עליכם בחשדנות מסויימת אם תזמינו לאדי מארי בפאב מקומי, אך עדיין תוכלו לקבל זאת. האהבה של הניו זילנדים לאלכוהול מביאה איתה גם דברים נוספים. חנויות אלכוהול (באטל-שופ) נמצאות כמעט בכל מקום ומציעות למכירה אלכוהול מכל הסוגים ובכמויות עצומות ומחירים זולים. בניו זילנד גם מייצרים כמה סוגי יין (בעיקר באיזור הצפוני של האי הדרומי), וודקה וליקר שונים. מספר תאונות הדרכים שנגרמו עקב נהיגה בשכרות הוא גבוה במיוחד והתופעה מוגדת כמכת מדינה. המשטרה הניו זילנדית אוכפת חוקים רבים הקשורים לאלכוהול ומקפידה על כך מאד. אין לנהוג בהשפעת אלכוהול גבוה מהמותר. אין להחזיק בקבוק אלכוהול פתוח ברחוב. אין להכניס אלכוהול מבחוץ לפאבים. מרבית הפאבים נסגרים בחצות כדי ששיכורים לא יסתובבו בלילה ברחובות. פאב המעוניינים לפתוח מעבר לשעה זאת חייבים להמציא חדרי לינה מעל הפאב לטובת שיכורים שלא יכולים לחזור הביתה. עקב ההחמרה בחוקים לגבי מכירת אלכוהול ישנן מסעדות רבות שהעדיפו לוותר על הניסיון להשיג את אישור המחירה ונוהגות בשיטה שנפוצה מאד בניו זילנד ואוסטרליה. BYO – Bring your own.. מסעדות שעל דלתם מופיע BYO מרשות לסועדים להביא בעצמם את האלכוהול ולשתות אותו תוך כדי הארוחה.